Nosaltres 

Kultura, idees i estratègies per al patrimoni som un equip de professionals dedicat al assessorament i redacció de projectes de posada en valor del patrimoni cultural, així com a la conceptualització i disseny de museus, exposicions, centres d’interpretació, programes de dinamització i difusió, entre altres. 

La nostra expertesa també inclou l’elaboració de plans estratègics, estudis de viabilitat econòmica i definició d’estructures organitzatives i de gestió per equipaments o projectes culturals, així com en la dinamització en clau sostenible de territoris amb potencial turístic.

Kultura és doncs una organització dinàmica i sòlidament constituïda que treballa a nivell nacional i internacional, compta amb una cartera de col·laboradors d’alt nivell professional i, alhora, manté un ferm profund compromís i ètica envers cada projecte que emprenem.

Missió

Treballem per a donar una perspectiva creativa, interdisciplinaria i innovadora als nostres projectes. El nostre objectiu és fomentar la salvaguarda, posada en valor, interpretació i difusió del patrimoni cultural.

Visió

Estem dedicats a ser una empresa referent en el sector patrimonial, promocionant bones pràctiques i aplicant criteris de sostenibilitat i innovació en la protecció i promoció de la cultura i la memòria.

Valors

EXPERTESA
L’equip de Kultura està integrat per professionals diversos amb una àmplia experiència en el sector patrimonial: museòlegs/es, investigadors/res del patrimoni, artistes, dissenyadors/es, arqueòlegs/es i altres experts.

SOSTENIBILITAT
Els nostres projectes promouen l’ús adequat dels recursos naturals i el respecte per la diversitat cultural. Fomentem accions que posin en valor la participació i l’acció comunitària de forma responsable i inclusiva.  

SINGULARITAT
Treballem per aportar un valor afegit a cada projecte mitjançant la capacitat creativa  d’equips interdisciplinaris, l’ús d’un mètode d’anàlisi i la formulació de propostes rigoroses. Tot això, en un marc de gestió sostenible adequada a cada realitat.

Equip

Antoni Nicolau
DIRECTOR

Llicenciat en Filosofia i Lletres, especialitat Història, postgrau sobre gestió d’Institucions Artístiques i Culturals i en Sistemes d’Informació i Documentació. Va ser Director del Museu d’Història de la Ciutat de Barcelona (1993-2007) i President de l’Associació Internacional dels Museus de la Ciutat (1993-1996).

També va ser membre del Comitè Europeu de Museus d’Història, Secretari General de l’ICMAH-ICOM (International Committee of Museums of Archaeology and History) (1998-2006) i Director General de Relacions Culturals i Científiques de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament del Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació del Govern d’Espanya. 

Fundador de l’empresa Kultura. Idees i estratègies per al Patrimoni, dedicada des de l’any 2003 a la posada en valor del patrimoni cultural.

Teresa Marot
COORDINADORA DE PROJECTES

Doctora en Geografia i Història, amb especialitat en Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia a la Universitat de Barcelona. Com investigadora ha participat en excavacions, ha impartit cursos, i ha publicat en revistes especialitzades. Va exercir, primer de becària i després de conservadora al Gabinet Numismàtic de Catalunya del Museu Nacional d’Art de Catalunya (1986-2000). 

Des de l’any 2000 va emprendre una trajectòria independent en l’àmbit de la museologia i museografia. Va exercir de coordinadora en el projecte del Museo de la Cultura del Vino -Dinastía Vivanco (Briones, La Rioja). Poc després, es va unir a l’equip de Kultura, on ha contribuït a més de vuitanta projectes destinats a la posada en valor del patrimoni. Entre ells, va ser una de les redactores del pla de gestió per a la presentació de la candidatura d’inclusió de Menorca Talaiòtica a la llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO (2023).

Silvia Perez Nicolau
GESTIÓ I RECURSOS HUMANS

Tècnic en empreses d’activitats turístiques, amb una extensa trajectòria professional en diverses empreses on ha exercit tasques administratives en l’àrea de recursos humans, atenció al client i suport en diversos departaments.

Amb una experiència de més de 10 anys en el sector cultural, s’ha especialitzat en la gestió técnica relacionada amb subvencions, convocatòries i licitacions de caràcter públic a nivell nacional i europeu.

Irene Franco Páez
INVESTIGACIÓ I ELABORACIÓ DE PLANS D’ESTRATÈGIA TERRITORIAL I TURÍSTICA

PhD en el Programa de Doctorat  Societat i Cultura a la Universitat de Barcelona, investiga la gestió comunitària del patrimoni cultural. Historiadora de l’art amb un Màster de Gestió del Patrimoni Cultural i Museologia a la Universitat de Barcelona i postgrau en Dinamització Territorial per la Universitat de Florència en el marc del Projecte de cooperació Sus-Ter.

Ha realitzat una estada doctoral a l’OCIM, a la Universitat de Borgonya. Compta amb formació en noves tecnologies aplicades al patrimoni. Ha col·laborat en el projecte Giravolt de l’Agència Catalana del Patrimoni amb l’escaneig de fons arqueològics al Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Claudia  P. Machuca Santibáñez
COORDINACIÓ DE PRODUCCIÓ DE PROJECTES

Artista visual especialitzada en Pintura a la Universitat de Xile i Fotografia a la Pontificia Universitat Católica de Xile, amb un postgrau en Museologia i Educació a la Universitat de Santiago de Xile, així com un màster de Gestió del Patrimoni Cultural i Museologia a la Universitat de Barcelona, on va ser guardonada amb el Premi Extraordinari de Màster de la seva generació. 

Té una experiència de més de 15 anys en la coordinació de projectes, producció i muntatge d’exposicions i equipaments culturals a Xile i Europa. Destaca la seva especialització en arts visuals, arts i ciència, investigació interdisciplinars, residències artístiques i museus.

Alba Ruiz Domingo
INVESTIGACIÓ I DOCUMENTACIÓ DE FONS PATRIMONIALS

Historiadora de l’art amb un màster d’Estudis Avançats en Història de l’Art i màster en Gestió del Patrimoni Cultural i Museologia de la Universitat de Barcelona.

Ha col·laborat amb diversos museus, entre els quals destaquen el Museu del Modernisme, el Museu Frederic Marès i el Museu d’Història de Barcelona, on ha dut a terme tasques de catalogació i documentació de fons i col·leccions. També va rebre una beca de Generalitat de Catalunya per a realitzar la catalogació i automatització dels inventaris dels béns mobles del patrimoni català.  

Pin It on Pinterest